Waterpolo SL: Mechelen - Brugge

16 oktober 2016

Stug Brugge laat inefficiënt Mechelen werken tot in de laatste periode.

Zaterdag avond kwam promovendus BZK Brugge op bezoek voor wat op papier een makkelijke wedstrijd zou worden. Heel even lijkt het ook zo, Mechelen kan in het begin van de eerste periode snel uitlopen tot 3-0. Maar na een reeks gemiste kansen en te lakse verdediging komt Brugge plots terug in de wedstrijd. 3-2 na het eerste kwartje.

In het 2de kwart onthouden we vooral een gebrek aan afwerking. Terwijl de verdediging deze periode wel goed stand houdt, stapelen de gemiste kansen zich op. Het moet ook gezegd zijn, doelman "Michael Noyelle" van BZK speelde hier ook een grote rol in en incasseerde maar 1 enkel doelpuntje in de 2de periode. 4-2 na 2 periodes.

Aan het begin van de 3de periode lijkt het dan plots heel even mis te gaan wanneer Brugge korte tijd aansluiting vindt en stand op 5-4 brengt. Maar Mechelen zet door en slaagt er in om een ondertussen vermoeid Brugge toch nog 3 maal pijn te doen. 7-4 op het einde van periode 3.

Tijdens de laatste periode lukt het Mechelen dan toch om door het Brugse verweer te breken en een comfortabele voorsprong uit te bouwen. Mechelen scoort nog 6 keer in het 4de kwart en eindigt de wedstrijd toch met een positief gevoel. Einduitslag 13-6.

Een pluim voor promovendus BZK Brugge, dat dit seizoen zeker zijn wedstrijden nog zal winnen. We onthouden daarnaast vooral dat Mechelen de komende weken extra mag gaan trainen op afwerking en efficiëntie. Volgend weekend ontvangen de maneblussers thuis de heren van Calypso uit Brussel voor de Beker wedstrijd. Daarna volgen 2 weken zonder competitie wedstrijden. Op zaterdag 12 november maakt Mechelen zich op voor de topper thuis tegen de nummer 2 van vorig seizoen, CNT Doornik.

Channel crossing 2022

Prachtprestatie van onze 4 "ijsberen" met een kanaalovertocht in 11uur en 44 minuten. Proficiat aan Tim Peeters, Hans Decuyper, Olivier Geeraerts en Stijn Paps. Op naar de volgende uitdaging.