Sportivo's

Kinderen die de Mechelse Zwemschool hebben doorlopen en graag op een recreatieve manier zwemmen kunnen terecht bij de Sportivo's. 

Bij de Sportivo’s zwemmen de kinderen 2 x per week gedurende een uur op woensdag en zaterdag. De uren zijn afhankelijk van het niveau van de groep. Het uur kan dus ook verschuiven als uw kind naar een hogere groep verschuift!

Niveau 1: 'De instroom groep'. Hier zitten alle zwemmers die uit de zwemschool komen (laatste groep bereikt) of zwemmers die schoolslag, rugcrawl en borstcrawl beheersen. In deze groep wordt de techniek van de 3 slagen op punt gezet. Ook het aanleren van startduik en officiële keerpunten komt aan bod.

Niveau 2: 'De Dolfijnen' staat voor het leren van vlinderslag en het verder leren van startduik en keerpunten.

Niveau 3: 'De Snoeken' verder technisch verfijnen van vlinderslag. Hier wordt wisselslag geleerd met bijhorende keerpunten.

Niveau 4 'De Zwaardvissen' en  Niveau 5 'De Haaien' zijn de hoogste groepen. Ze trainen op snelheid, uithoudingsvermogen, interval,… Techniek moet hier ‘on point’ zijn.

Tijdens het seizoen kunnen de Sportivo's proeven van alle groepen uit onze club. Een initiatie waterpolo of aquadans, een recreatieve wedstrijd en een stage tijdens de paasvakantie zijn een kleine greep uit het programma.


Voorwaarden

De kinderen zijn minstens 7 jaar oud en hebben de Mechelse Zwemschool doorlopen of kunnen rugcrawl, borstcrawl en schoolslag.


Prijs

250 euro voor een heel seizoen + 2,5 euro waarborg voor de badge.Inschrijven

Voor meer informatie: sportivos@rscm.beSportivo's

COVID RICHTLIJNEN MECHELSE ZWEMSCHOOL

Op deze pagina kan u per groep de laatste richtlijnen of maatregelen terugvinden ter preventie van het Covid-19 virus. (Update 24/03/21)

Babyzwemmen

Beleef samen met je kind de eerste kennismaking met het zwembad. Een geweldige ervaring voor ouder en kind. Babyzwemmen is goed voor de motorische ontwikkeling van het kind, zijn vertrouwen en autonomie.

WATERSPEELTUIN

Meer informatie volgt snel.

Zwemschool 4 tot 12 jaar

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar die graag de technieken van crawl & schoolslag onder de knie willen krijgen, zijn er verschillende zwemopleidingen. Zodra gestart in de groepen pré-crawl, lopen de lessen gewoon door tot de laatste groep van de zwemschool.

Eindtermen Mechelse Zwemschool

Eindtermen groep 1 - 9

Start to swim (+18) BEGINNERS

Kan je nog helemaal niet zwemmen? Hoe begin je er aan? En nog belangrijker... Hoe hou je het vol? Naargelang je eigen niveau en mogelijkheden, kies je voor een aangepast schema binnen het Start to Swim-programma.

Start to Swim (+18) GEVORDERDEN

Kan je al 25m zwemmen? Of misschien al 100m? Wil je na 16 weken je afstand vertienvoudigen? Hoe begin je er aan? En nog belangrijker... Hoe hou je het vol? Naargelang je eigen niveau en mogelijkheden, kies je voor een aangepast trainingsschema binnen het Start to Swim-programma.

G-Zwemmen

G-Zwemmen, zwemlessen voor kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Turbocursus crawl

Tijdens de cursus zwemmen krijgen kinderen vanaf 5 jaar, tijdens de schoolvakanties, op korte tijd, zoveel mogelijk zwemvaardigheden aangeleerd.

Kalender verschillende reeksen

Een klein overzicht van de verschillende kalenders per dag.

Contact & veelgestelde vragen

Contact & veelgestelde vragen voor de Mechelse zwemschool

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x