Zwemschool 4 tot 12 jaar

Mechelse Zwemschool

De structuur van de zwemopleiding is gebaseerd op 2 pijlers. Enerzijds de ISB-zwembrevetten van Fredbrevet, die perfect passen binnen de nieuwe leerlijn zwemmen. Deze leerlijn is een leidraad voor kwaliteitsvol en gecoördineerd zwemmen in Vlaanderen met een focus op waterveiligheid. De eindtermen worden mee geïntegreerd in onze opleiding. Daarnaast blijven we inzetten op het aanleren gestructureerde stijlen als borst- en rugcrawl.

De Mechelse Zwemschool zwemt 1 x per week op woensdag OF zaterdag. 

Je kan kiezen uit 8 blokken verdeeld over woensdag en zaterdag. 

Wil je dat je zoon/dochter start in de eerste groep van de  Mechelse Zwemschool dan schrijf je hem/haar tijdens het inschrijvingsmoment (juni of december) in voor groep 1 op het gewenste uur.

45 minuten les

We kiezen bewust voor 45 minuten omdat we het belangrijk vinden om meer didactische spelelementen te integreren in onze lessen en zo op een leuke manier de eindtermen te behalen.

Kleine groepen

We werken bewust met kleine groepen tot 5 kinderen. Kleine groepen gecombineerd met het gebruik van de Easy-Swim-vesten geven ons de kans om nog beter te differentiëren en zo elk kind op zijn tempo de kans te geven om de verschillende eindtermen te behalen.

Oefenabonnement

Tijdens de periode van de lessenreeks kan u steeds 1x per week komen oefenen in het zwembad tijdens de publieksuren (toegang volgens huishoudelijk reglement van het zwembad). Het oefenabonnement is inbegrepen in de prijs van het lidgeld.

Steekkaarten met oefeningen en tips per groep zullen ter beschikking gesteld worden in het zwembad. Deze oefeningen helpen je met het oefenen van de eindtermen.

De inschrijving voor reeks 1 start op 30/06/21 om 10u.


Wanneer

De lessen van de Mechelse Zwemschool lopen op woensdag of zaterdag. Een les duurt telkens 45 min. 

Omwille van Covid starten de reeksen op woensdag steeds 15 minuten vroeger dan hieronder aangegeven (bv. blok 1 start om 15u45). Kinderen moeten steeds 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn in de inkomhal van het zwembad. De stewards begeleiden de kinderen naar de kleedzalen en helpen bij het omkleden.

Woensdag

16u00-16u45

Zaterdag

09u00-09u45


16u45-17u30


09u45-10u30


17u30-18u15


10u30-11u15


18u15-19u00


11u15-12u00


Data

Zie Kalenders op het tabblad 'kalender verschillende reeksen'.

Voorwaarden

De kinderen zijn minstens 4 jaar oud. 


Kostprijs

60 euro voor een reeks van 8 lessen + 2,50 euro voor de aankoop van uw badge. Er zijn dit seizoen omwille van corona uitzonderlijk maar 3 reeksen. 


Aantal plaatsen

In onze zwemopleiding kunnen  5 kinderen per reeks deelnemen. Zodra een groepje volzet is, zal je moeten wachten tot het volgende inschrijfmoment. Er worden geen wachtlijsten of gegevens bijgehouden. 


Inschrijven

Er kan online worden ingeschreven voor reeks  1 van seizoen 2021-2022 vanaf 30/06/2021 om 10u. 

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld.

Zwemschool 4 tot 12 jaar

COVID RICHTLIJNEN MECHELSE ZWEMSCHOOL

Op deze pagina kan u per groep de laatste richtlijnen of maatregelen terugvinden ter preventie van het Covid-19 virus. (Update 24/03/21)

Babyzwemmen

Beleef samen met je kind de eerste kennismaking met het zwembad. Een geweldige ervaring voor ouder en kind. Babyzwemmen is goed voor de motorische ontwikkeling van het kind, zijn vertrouwen en autonomie.

WATERSPEELTUIN

Meer informatie volgt snel.

Eindtermen Mechelse Zwemschool

Eindtermen groep 1 - 9

Sportivo's

Kinderen die de Mechelse Zwemschool hebben doorlopen en graag op een recreatieve manier zwemmen kunnen terecht bij de Sportivo's.

Start to swim (+18) BEGINNERS

Kan je nog helemaal niet zwemmen? Hoe begin je er aan? En nog belangrijker... Hoe hou je het vol? Naargelang je eigen niveau en mogelijkheden, kies je voor een aangepast schema binnen het Start to Swim-programma.

Start to Swim (+18) GEVORDERDEN

Kan je al 25m zwemmen? Of misschien al 100m? Wil je na 16 weken je afstand vertienvoudigen? Hoe begin je er aan? En nog belangrijker... Hoe hou je het vol? Naargelang je eigen niveau en mogelijkheden, kies je voor een aangepast trainingsschema binnen het Start to Swim-programma.

G-Zwemmen

G-Zwemmen, zwemlessen voor kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking.

Turbocursus crawl

Tijdens de cursus zwemmen krijgen kinderen vanaf 5 jaar, tijdens de schoolvakanties, op korte tijd, zoveel mogelijk zwemvaardigheden aangeleerd.

Kalender verschillende reeksen

Een klein overzicht van de verschillende kalenders per dag.

Contact & veelgestelde vragen

Contact & veelgestelde vragen voor de Mechelse zwemschool

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x