AquaDans Mechelen

15 March 2023

Wat is Artistiek Zwemmen / Synchroonzwemmen / Waterballet / Kunstzwemmen?

Artistiek Zwemmen op recreatief niveau kan je vergelijken met dansen of ballet in het  water. Op competitief niveau komt de sport dichter bij acrogym in het water.  


Zwemmen op muziek wordt gecombineerd met het uitvoeren van eenvoudige en complexe figuren op of onder water. 
Artistiek Zwemmen, Synchroonzwemmen, kunstzwemmen of waterballet is vooral een teamsport, maar op wedstrijden worden ook individuele technische onderdelen, solo's en duetten gezwommen. Wat moet je kunnen en doen om te starten?


Bij de Dolfijntjes: 
Enkel en alleen de goesting om te leren zwemmen

Bij de Zeesterren
Minimumvereiste:
· Kunnen drijven, pijlen en de beenbeweging Crawl kennen en kunnen uitvoeren
· Vlot onder het water durven, liefst met de ogen open
· Komen trainen op regelmatige basis met veel zin in dansen en zwemmen


Kom dus gewoon een keer proberen om te laten zien wat je al kan.

Kom je graag voor een kennismaking?

Zwemsters/zwemmers kunnen bij de Dolfijntjes leren zwemmen met het doel later door te stromen naar de Zeesterren. Opgepast! Bij deze groep is er een limiet qua inschrijvingen. Maximum 9 kinderen voor de groep Watergewenning en 9 voor de groep Leren zwemmen. Te laat => je komt in onze wachtlijst.

Zwemsters/zwemmers die maximum 9 jaar zijn starten bij de Zeesterren met het aanleren van eenvoudige dingen via de proeven van de Brevetten Artistiek Zwemmen, om zo training na training meer te leren, technisch beter te worden en zich te ontpoppen tot volwaardige atleten in Artistiek Zwemmen.

Zwemsters/zwemmers vanaf 10 jaar starten bij Recrea met het aanleren van eenvoudige dingen via de proeven van de Brevetten Artistiek Zwemmen, om zo training na training meer te leren, technisch beter te worden en zich te ontpoppen tot sporters Artistiek Zwemmen. Zij volgen hetzelfde leertraject als de jongere starters via een andere aanpak en met een andere snelheid.

Info over de Brevetten vind je op: http://zwemfed.be/brevetten-0

Aanmelden voor kennismakingen kan via deze

Graag even melden aan aquadans@rscm.be of via bericht aan Ingrid 0475 69 36 47 wanneer je zal komen, dan ontvang je zo snel als mogelijk een persoonlijk antwoord waar en hoe laat je verwacht wordt.


Je vindt nog meer info over de kennismakingen op deze:


 

Contactgegevens Aquadans

aquadans@rscm.be

Ingrid De Kimpe: +32 (0) 475 69 36 47

We zijn ook te vinden op Facebook en Instagram: Aquadans.rscm

AquaDans Mechelen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x