T'ZWEMFIEST 2021

29 augustus 2021

Op Zondag 29 augustus 2021 hebben we een van onze eerste acties voor het 100 jaar bestaan van onze club gedaan: T'ZWEMFIEST in het keerdok naast 'den ouven dok'.

Desondanks het iet-wat frisse weer en de kleine regenbuitjes hebben we er toch een leuke dag van gemaakt. 

De start van de Lamottige doortocht van de Lamot naar het keerdok (955m lang) was een succes met 33 zwemmers! Achter hun aan volgde de 'VIP' boot met genodigden en pers. Heel de tijd werd er voor ambiance gezorgd op de boot door Jasper Publie die op een luchtige en komische manier wat weetjes vertelde over de club en de mensen aan de kades overtuigde om eens te komen kijken. 

De zwemmers hebben het koude water getrotseerd en zijn allemaal veilig aangekomen in het keerdok.

Onze oudste deelnemer was Jan Publie met 66 jaar en de jongste was Jutta Laureys met 15 jaar!  Chapeau!

Daarna volgde een warme soep of chocomel en was het de beurt aan het Beach polo toernooi. Met verschillende teams die gemixt en gematcht waren van diverse afdelingen van de club hebben we een goed toernooi gehad. Het koude water deerde hen niet (buiten een paar kleine koude bibbers in het begin) en er waren constant ploegjes bezig in het water. Misschien dat er zelfs een paar verborgen kanjers in andere afdelingen bijzaten. ;) 


Als 3de deel was er onze eerste editie van Den Trofee Den Ullenklont! (Voor zij die zich misschien afvragen, wat voor een naam dat is, hier is een kort stukje Mechelse geschiedenis: In de jaren 20 was er een kolenboer in Mechelen die bekend stond om zijn reddingen van mensen in de Mechelse vlietjes en de Dijle. (Ze schatten meer dan 40 mensen.) Deze man zijn naam was Petrus Janssens maar zijn bijnaam was 'Den Ullenklont'. Deze naam kwam van het Mechelse dialect woord (h)ulle, wat kolen betekend. Omdat hij zo veel reddingen had uitgevoerd hebben ze het befaamde Redders standbeeld in 'Den ouven dok' naar hem gemodelleerd.)

Tijdens deze ludieke zwemwedstrijd moest je je snelheid maar ook je verstand gebruiken. Het was geen klassieke zwemwedstrijd maar een competitie van verschillende vaardigheden. Door middel van verscheidenen testjes kon je punten verzamelen om te winnen. Zo was er bv een test om ter beste bommetje, zwemmen met alleen je benen. Moest je terwijl je zwom een rekensom voltooien en samen met je baan-genoten om ter synchroonst zwemmen. 

 

En als afsluiter hebben de Heren 1 en Heren 2 van de Waterpolo afdeling een demo waterpolo wedstrijd gehouden! Onze flinke jongens en mannen hebben zich sterk gehouden in het koude water en laten zien wat waterpolo inhoud.  

Maar natuurlijk moesten we dan nog een kleine prijs uitreiking doen. En niemand minder dan onze Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen was aanwezig om dit te doen. Hij overhandigde de trofee├źn aan onze winnaars van de dag en gaf nog een korte speech over onze club en samenwerking. Dankuwel Burgemeester!

                                             

We willen zeker onze medewerkers en vrijwilligers hartelijk bedanken om dit allemaal op een korte tijd in elkaar te steken en voor alle hulp op de dag zelf. Zonder jullie was dit niet gelukt! Dikke, dikke merci! Ook aan al de supporters die de sfeer leuk maakte, Dankjewel! 

Stad Mechelen, Het Van der Valk Hotel, Malinska en de Vlaamse Zwemfederatie danken wij voor de leuke en soepele samenwerkingen. Merci! 

En dan aan al onze deelnemers, jullie waren fantastisch! Hartelijk dank voor de inzet en energie.

Op naar een volgende editie!

- De RSCM 100 jaar bestuursgroep.

T'ZWEMFIEST 2021

AQUADANS SHOW

Feest in HOLLYWOOD!

Channel crossing 2022

Prachtprestatie van onze 4 "ijsberen" met een kanaalovertocht in 11uur en 44 minuten. Proficiat aan Tim Peeters, Hans Decuyper, Olivier Geeraerts en Stijn Paps. Op naar de volgende uitdaging.

4 september 2022

Winterduik & Brunch 2023

Op 14 januari 2023 organiseert RSCM voor de 2de maal een Brunch bij Van der Valk gevolgd door de Winterduik in den ouden dok. Meer info en inschrijvingen volgen weldra.

Initiatie waterpolo

Ook dat kan, Seintje naar de WP afdeling en we zorgen voor een initiatieles met alle toebehoren.

1ste indoor Duckrace RSCM-WP

Zwemmers op Belgisch Kampioenschap.

Zwemmers op Belgisch Kampioenschap.

2de editie van de familiedag en clubfeest Masters en Recreanten geslaagd succes

Waterpolo SL: Mechelen-Antwerpen

Waterpolo SL: Mechelen - Moeskroen

12 december 2016

Waterpolo SL: Antwerpen - Mechelen

27 november 2016

Waterpolo SL: Mechelen-Kortrijk

20 november 2016

Waterpolo SL: Mechelen-Doornik

Waterpolo BVB: Mechelen - Calypso

Mechelen wint met overduidelijke 34-6 cijfers van onmachtig Calypso Brussel.

23 oktober 2016

Waterpolo SL: Mechelen - Brugge

Stug Brugge laat ineffici├źnt Mechelen werken tot in de laatste periode.

16 oktober 2016

Waterpolo: Mechelen pakt eerst prijs van het seizoen

Zwemmen: NK Masters

Waterpolo: Mechelen heeft eindelijk nieuwe coach te pakken

Na meer dan drie jaar zonder coach zet de club uit Mechelen een ambitieuze stap om prijzen te pakken.

Synchroon: Mechels duet is Belgisch Kampioen Synchroonzwemmen

Synchroon: Synchroonzwemsters Aquadans Mechelen schitteren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x