Waterpolo: Mechelen heeft eindelijk nieuwe coach te pakken

Na meer dan drie jaar zonder coach zet de club uit Mechelen een ambitieuze stap om eindelijk voor de prijzen te gaan spelen. Dan Balanov, die over komt van RBP Brussels Poseidon, wil het laatste ontbrekende stukje van de puzzel zijn. Hij wil samen met deze talentvolle generatie spelers het vuur aan de schenen te leggen van Moeskroen en Doornik, die de competitie in België al jaren domineren.

Dan Balanov, genaturaliseerd Roemeen en tevens ook fenomeen. Niet alleen in België maar in gans waterpoloënd Europa. Hij speelde gedurende zijn carriëre voor meerdere Belgische clubs en zelfs tientalle interlands voor de Belgische nationale senior en masters ploeg, toen deze nog bestonden. 



Mechelen zit volop in een overgangsfase na een bloeiperiode van bijna 2 decennia. Onze huidige "gouden generatie" begonnen bijna allemaal samen met waterpolo bij de allerkleinsten. Op dat moment stond de club op de rand van de afgrond met enkel 1 senioren team en amper genoeg spelers voor een jeugdploeg. Sindsdien ging het alleen maar berg op. Al deze jongens hebben nu een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en dus genoeg ervaring om hun laatste stappen te maken naar een hoger niveau. Maar het was absoluut noodzakelijk om een nieuwe coach van buitenaf aan te trekken om dit te kunnen realiseren. De groep had een nieuwe kwaliteitsinjectie nodig. Als je zo een talentvolle groep hebt die zolang bij elkaar blijft, komt er een moment dat de spelers opnieuw geprikkeld moeten worden. Bij voorkeur iemand dat ze niet kennen. Laat dat in België nu net de moeilijkheid zijn. 

Het bestuur en de spelers hebben na onderling overleg samen beslist dat Dan Balanov de goede keuze zou zijn. Iedereen kijkt dan ook enorm uit naar het begin van het nieuwe seizoen. Al drie jaar op rij haalt Mechelen telkens de 3de plaats in het klassement en de halve finale in de Beker van België. Lukt het volgend seizoen dan eindelijk toch? Wij hopen alvast van wel!

Het bestuur heeft tevens, in overleg met de nieuwe coach, reeds 2 nieuwe spelers aangetrokken. Vlady Dulin, een 18 jarig toptalent dat al internationale ervaring heeft en uitkomt voor nationale junioren ploeg van Ukraine. Daarnaast zal ook Ivo Antunovic, 28 jaar en afkomstig uit Kroatië uitkomen voor Mechelen. Ivo heeft er reeds een prof carriere opzitten en is een man met ervaring en rust. Met deze 2 spelers extra hebben we eindelijk een uitgebreide kern voor de eerste ploeg, zonder een kans op veel kwaliteitsverlies door blessueres en/of schorsingen. 

 ________________________________________

Als speler werd Dan vaak omschreven als een slinkse maar tevens ook geniale speler. Hij kon als geen ander de wedstrijd zo beinvloeden en wist ook telkens de perfecte moment uit te kiezen om weer eens een van zijn onverwachte maar briljante ingevingen uit te voeren. "Geef hem geen centimeter.." hoor ik ze nog zeggen. Maar nog voor je kon reageren lag de bal al ergens achter de doelman. Niet hard, maar vaak o zo verfijnd. 

(SC)

 

 

Waterpolo: Mechelen heeft eindelijk nieuwe coach te pakken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x