Waterpolo: Mechelen heeft eindelijk nieuwe coach te pakken

Na meer dan drie jaar zonder coach zet de club uit Mechelen een ambitieuze stap om eindelijk voor de prijzen te gaan spelen. Dan Balanov, die over komt van RBP Brussels Poseidon, wil het laatste ontbrekende stukje van de puzzel zijn. Hij wil samen met deze talentvolle generatie spelers het vuur aan de schenen te leggen van Moeskroen en Doornik, die de competitie in België al jaren domineren.

Dan Balanov, genaturaliseerd Roemeen en tevens ook fenomeen. Niet alleen in België maar in gans waterpoloënd Europa. Hij speelde gedurende zijn carriëre voor meerdere Belgische clubs en zelfs tientalle interlands voor de Belgische nationale senior en masters ploeg, toen deze nog bestonden. Mechelen zit volop in een overgangsfase na een bloeiperiode van bijna 2 decennia. Onze huidige "gouden generatie" begonnen bijna allemaal samen met waterpolo bij de allerkleinsten. Op dat moment stond de club op de rand van de afgrond met enkel 1 senioren team en amper genoeg spelers voor een jeugdploeg. Sindsdien ging het alleen maar berg op. Al deze jongens hebben nu een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en dus genoeg ervaring om hun laatste stappen te maken naar een hoger niveau. Maar het was absoluut noodzakelijk om een nieuwe coach van buitenaf aan te trekken om dit te kunnen realiseren. De groep had een nieuwe kwaliteitsinjectie nodig. Als je zo een talentvolle groep hebt die zolang bij elkaar blijft, komt er een moment dat de spelers opnieuw geprikkeld moeten worden. Bij voorkeur iemand dat ze niet kennen. Laat dat in België nu net de moeilijkheid zijn. 

Het bestuur en de spelers hebben na onderling overleg samen beslist dat Dan Balanov de goede keuze zou zijn. Iedereen kijkt dan ook enorm uit naar het begin van het nieuwe seizoen. Al drie jaar op rij haalt Mechelen telkens de 3de plaats in het klassement en de halve finale in de Beker van België. Lukt het volgend seizoen dan eindelijk toch? Wij hopen alvast van wel!

Het bestuur heeft tevens, in overleg met de nieuwe coach, reeds 2 nieuwe spelers aangetrokken. Vlady Dulin, een 18 jarig toptalent dat al internationale ervaring heeft en uitkomt voor nationale junioren ploeg van Ukraine. Daarnaast zal ook Ivo Antunovic, 28 jaar en afkomstig uit Kroatië uitkomen voor Mechelen. Ivo heeft er reeds een prof carriere opzitten en is een man met ervaring en rust. Met deze 2 spelers extra hebben we eindelijk een uitgebreide kern voor de eerste ploeg, zonder een kans op veel kwaliteitsverlies door blessueres en/of schorsingen. 

 ________________________________________

Als speler werd Dan vaak omschreven als een slinkse maar tevens ook geniale speler. Hij kon als geen ander de wedstrijd zo beinvloeden en wist ook telkens de perfecte moment uit te kiezen om weer eens een van zijn onverwachte maar briljante ingevingen uit te voeren. "Geef hem geen centimeter.." hoor ik ze nog zeggen. Maar nog voor je kon reageren lag de bal al ergens achter de doelman. Niet hard, maar vaak o zo verfijnd. 

(SC)

 

 

Waterpolo: Mechelen heeft eindelijk nieuwe coach te pakken

Channel crossing 2022

Prachtprestatie van onze 4 "ijsberen" met een kanaalovertocht in 11uur en 44 minuten. Proficiat aan Tim Peeters, Hans Decuyper, Olivier Geeraerts en Stijn Paps. Op naar de volgende uitdaging.

4 September 2022

Winterduik & Brunch 2023

Op 14 januari 2023 organiseert RSCM voor de 2de maal een Brunch bij Van der Valk gevolgd door de Winterduik in den ouden dok. Meer info en inschrijvingen volgen weldra.

Tijdelijke ledenstop Waterpolo pirates Mechelen jeugd

Door te weinig trainingswater zijn we momenteel verplicht om voor onze allerkleinste een ledenstop in te voeren. Wij hopen binnen enkele maanden een oplossing te hebben en iedereen terug de kans te geven om waterpolo aan te leren.

AQUADANS SHOW

Feest in het Sprookjesbos

Selectie Heren 1 op tornooi met Nationale ploeg.

5 spelers van onze 1ste ploeg namen deel met de Nationale WP ploeg aan het EU Nations-toernooi dit weekend in Brno, Tsjechiƫ.

1ste indoor Duckrace RSCM-WP

T'ZWEMFIEST 2021

T'ZWEMFIEST 2021

29 August 2021

Zwemmers op Belgisch Kampioenschap.

Zwemmers op Belgisch Kampioenschap.

2de editie van de familiedag en clubfeest Masters en Recreanten geslaagd succes

Waterpolo SL: Mechelen-Antwerpen

Waterpolo SL: Mechelen - Moeskroen

12 December 2016

Waterpolo SL: Antwerpen - Mechelen

27 November 2016

Waterpolo SL: Mechelen-Kortrijk

20 November 2016

Waterpolo SL: Mechelen-Doornik

Waterpolo BVB: Mechelen - Calypso

Mechelen wint met overduidelijke 34-6 cijfers van onmachtig Calypso Brussel.

23 October 2016

Waterpolo SL: Mechelen - Brugge

Stug Brugge laat inefficiƫnt Mechelen werken tot in de laatste periode.

16 October 2016

Waterpolo: Mechelen pakt eerst prijs van het seizoen

Zwemmen: NK Masters

Synchroon: Mechels duet is Belgisch Kampioen Synchroonzwemmen

Synchroon: Synchroonzwemsters Aquadans Mechelen schitteren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x