Waterpolo BVB: Mechelen - Calypso

23 oktober 2016

Mechelen wint met overduidelijke 34-6 cijfers van onmachtig Calypso (Brussel).

Over de wedstrijd zelf kan weinig gezegd worden. Het niveau verschil is vanaf seconde 1 tot het einde van de wedstrijd onoverbrugbaar voor de bezoekers uit Brussel. Mechelen begint zelfs eerder nog wat aarzelend aan de partij en sluit de eerste periode af met een 5-2 voorsprong. 

Vanaf periode 2 begint dan een doelpunten festival, Calypso wordt bijna elke aanval die ze optzetten koud gepakt op de counter. Het moet wel gezegd zijn, Mechelen blijft zo goed als de hele wedstrijd geconcentreerd verdedigen. Meteen ook het enige positieve punt dat kan worden meegenomen naar de volgende wedstrijden. Periode 2 wint Mechelen met 8-1. Het derde en vierde kwart wordt naar het einde toe een ware afstraffing. Periode 3 wordt gewonnen met 12-3, Periode 4 wordt afgesloten met een droge 9-0. 34-6 als eindresultaat kan tellen. Mechelen stoot met 2 vingers in de neus door naar de 1/4 finales. 

De echte uitdaging volgt weliswaar na de break. Na de herfstvakantie volgen er 3 zeer cruciale wedstrijden. Op 12 novemeber neemt Mechelen het thuis op tegen CNT Doornik, een week later gevolgd door de thuis confrontatie met KWK Kortrijk. KWK dat na het onverwachte verlies dit weekend bij 2de klasser WZK Wase, ongetwijfeld iets zal willen rechtzetten tegen een rechtstreekse concurrent voor de play-offs. Nog een week later, op 26 november, neemt Mechelen het dan op in de streekderby in en tegen AZSC Antwerpen. 

Waterpolo BVB: Mechelen - Calypso

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x